COMPONENTS 2020-01-09T14:39:18+01:00

COMPONENTEN VOOR ORTHOPEDIE EN ORTHOTICS

Duralite composites zijn platen met een thermoplastische kunststofmatrix die zijn opgebouwd uit meerdere materialen die samen zorgen voor een licht, sterk, duurzaam en makkelijk verwerkbaar plaatmateriaal. Duralite is verkrijgbaar in 3 composities: Duralite Glasvezel, Duralite Carbon en Duralite Mix. De basis van Duralite bestaat uit 55% Thermoplastische Polyurethanen (TPU). De overige 45% bestaat uit 100% glasvezel, 45% koolstofvezel en 55% glasvezel of 100% koolstofvezel.

Een toenemend percentage koolstofvezels zorgt voor een hogere stijfheid bij een lager materiaalvolume. Duralite composites met een glasvezel binding zijn daardoor voordeliger dan een verbinding met koolstofvezels. Duralite biedt uitstekende mechanische eigenschappen en een goede chemische weerstand bij een lage dichtheid. De optische uitvoeringsmogelijkheden zijn divers.

CARBON GLASVEZEL ZOOLPLATEN VOOR SCHOENEN

Inmiddels maken zo veel bedrijven in de orthopedie, podologie en schoenindustrie gebruik van Duralite dat – naast de sheets van 86 bij 100 cm – tevens speciale zoolpatronen in diverse diktes (1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm en 3 mm) in de kwaliteit Duralite Mix, in de maten S, M, L en XL verkrijgbaar zijn.

Wilt u ook kennismaken met Duralite en zelf de makkelijke verwerking ervan ervaren? Via het contactformulier kunt u gratis een set zoolvormen in een maat naar keuze aanvragen.

COMPONENTEN VOOR ANDERE PRODUCTEN

Naast de standaard sjablonen voor de schoenindustrie kan Duralite gebruikt worden voor toepassingen in alle sectoren waar behoefte is aan betaalbaar ijzersterk, licht, duurzaam én makkelijk in vorm te brengen plaatmateriaal. Als uw productieproces daarop is ingericht kunt zelf een of meer Sheets in de gewenste vorm brengen.

Beschikt u zelf niet over de juiste apparatuur om dat te doen? Of wilt u een andere samenstelling van de materialen? Dan kunnen wij u kant-en-klaar sjablonen of zelfs vormgevormde Duralite Componenten als onderdelen voor uw eindproduct leveren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden daarvoor.

Duralite ® is een innovatie van

Frecoma
Ordelven 9
5056 DC  Berkel-Enschot
tel: +31 (0)13 511 50 00
naar het mailformulier