VERWERKEN 2020-01-09T14:45:47+01:00

LICHT, STERK, DUURZAAM EN MAKKELIJK

Duralite composites zijn platen met een thermoplastische kunststofmatrix die zijn opgebouwd uit meerdere materialen die samen zorgen voor een licht, sterk, duurzaam en makkelijk verwerkbaar plaatmateriaal.

Duralite is bij een temperatuur van 100ºC al licht vervormbaar. Door het plaatmateriaal te verhitten tot een temperatuur van 210 tot 230ºC wordt het volledig vervormbaar.
Het is belangrijk dat Duralite in geactiveerde toestand binnen 15 tot maximaal 30 seconden wordt verwerkt. De weefsellagen smelten hierdoor samen, waardoor de structuur vaster wordt en haar oorspronkelijke stijfheid verhoogd.

  • Met een pers Plaats de geactiveerde plaat (210-230ºC) binnen enkele seconden in de voorverwarmde pers (175ºC). Pers het plaatmateriaal gedurende een tijd van 20 seconden bij een persdruk van circa 6 bar. In deze tijd wordt de temperatuur teruggebracht tot circa 60ºC, waardoor het materiaal afkoelt en de aangebrachte vorm behoud. Deze manier van omvormen is ideaal voor seriematige producties.
  • Met een Vacuthermmachine Wellicht de meest gebruikte manier. Toepasbaar op alle diktevarianten en samenstellingen van Duralite . Om plakken te voorkomen dient de te vormen plaat tussen twee lagen siliconenfolie te worden opgesloten. Voldoende persdruk is essentieel om een stabiel en homogeen eindresultaat te verkrijgen.
  • Met een industriële föhn Nabewerking is eenvoudig mogelijk door het materiaal plaatselijk te reactiveren middels een industriële föhn.

Duralite ® is een innovatie van

Frecoma
Ordelven 9
5056 DC  Berkel-Enschot
tel: +31 (0)13 511 50 00
naar het mailformulier